prehranski

Kateri aditivi v hrani povzročajo raka?
Praviloma je za vsako živilo določeno, kateri in v kolikšni meri se lahko uporablja aditiv. Ugotavljanje varnosti aditivov poteka po mednarodnih predpisih. Na leto pojemo kar 4 kilograme teh strupenih snovi.

KISLA REPA
Repa izvira iz severnega dela srednje Evrope in so jo že zelo zgodaj kultivirali. Ima modrosive liste, ki objemajo steblo, in rumene cvetove v rahlih grozdih. Plodovi so včasih deloma tudi luskinasti.

Pazite se zdravstvenih nasvetov zvezdnikov!
Zvezdniki imajo mnenje o marsičem – o razmerjih, karieri, modi, denarju. Po novem pa delijo tudi zdravstvene nasvete. A strokovnjaki opozarjajo, da jim ne smemo vedno verjeti.

Šok: Organska hrana ni bolj zdrava od ostale!
Organsko pridelana živila niso nič bolj hranljiva od običajno pridelanih, je pokazala zadnja raziskava britanske agencije za standardizacijo hrane.

Revolucija v hujšanju! Hrana, ki vas nasiti dvakrat bolj
Številnim dietam in poskusom, da ostanete vitki je konec! Odkrili so namreč prehranski dodatek, ki bistevno podaljša občutek sitosti.

Pozor! Niso vse jagode zdrave!
Jagode so izredno uporaben sadež, saj vsebujejo veliko vitaminov, iz njih pa lahko pripravimo mnogo zdravih jedi. Vendar ne iz vseh. Prehranski strokovnjaki svarijo predvsem pred španskimi jagodami, ki jih lahko kupite tudi v slovenskih prodajalnah.

BROKOLI
Dolga stebla in zeleni brsti kar vabijo, da ugriznemo vanje. Brokoli sodi med najbolj priljubljene vrste zelenjave. Zapelje nas s tem, da je okusen in še koristen za zdravje.

Aditivi povzročajo hiperaktivnost otrok
Prehranski dodatki, kot so ugotovili britanski znanstveniki, lahko povečajo intenzivnost hiperaktivnosti pri otrocih.

Migrena je lahko tudi koristna
Ameriški znanstveniki so ugotovili, da imajo ženske, ki trpijo za migreno, manjše možnosti za upad kognitivnih sposobnosti.