Vizita.si

priprava

Bilke 17. 02. 2010 10.05

Ali jedi iz mikrovalovne pečice povzročajo raka?

Redna uporaba mikrovalovne pečice povečuje tveganje za nastanek rakavih obolenj, trdijo nekateri raziskovalci. Poleg tega pa naj bi pogosto uživanje v mikrovalovni pečici pripravljene hrane zviševalo tudi holesterol v krvi ter povzročalo motnje v limfnem sistemu in prebavnem traktu.

Zdravi z 19. 02. 2010 15.37

Melancani na sicilijanski način

Zajtrkuj kot kralj, večerjaj kot berač, pravi stari pregovor. Zato si za večerjo privoščite lahek in raznovrsten obrok. Predstavljamo vam recept za 4 osebe.

Zdravi z 15. 02. 2010 14.42

Puranje ruladice v limonini omaki

Piščančje in puranje meso brez kože vsebuje manj nasičenih maščob kot rdeče meso, zato je bolj zdravo. Predstavljamo vam zdrav recept kosila za 4 osebe.

Zdravi z 09. 02. 2010 10.24

Privoščite si kremo iz pšeničnih zrn

Tudi posladkati se je treba. Pri tem pa lahko poskrbimo, da je sladica zdrava in poleg tega še zelo okusna. Preizkusite kremo iz pšeničnih zrn.

Zdravi z 28. 01. 2010 10.01

Kuhana jajca v kremni omaki

Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva, saj z njim prebudimo svoje telo in mu damo energijo za nov dan. Predstavljamo vam zdrav recept zajtrka za štiri osebe.

Novice 15. 01. 2010 11.51

Vse več poškodb kolen – previdno na sneg

V zadnjih letih se je sicer število vseh poškodb zmanjšalo (v zadnjih 15 letih za 50 %), narašča pa predvsem število poškodb kolenov (tako je poškodba sprednje križne vezi za skoraj trikrat pogostejša kot pred 15 leti).

Zdravje 04. 01. 2010 15.13

Znebite se prazničnih kilogramov z Montignacom

Ste med prazniki pridobili kilograme in se zaobljubili, da boste letos pa res shujšali? Če ste, potem nikar ne hujšajte z dietami, ampak preizkusite recept francoskega strokovnjaka za zdravo prehrano Michaela Montignaca.

Recepti 27. 12. 2009 09.28

VIDEO: Pecivo za alergike

Na praznično obloženih mizah ne smejo manjkati slaščice. Tudi v tistih družinah ne, kjer imajo otroke, ki so alergični na mleko, jajca, gluten, ali imajo kakšno drugo alergijo. Priprava peciva za alergike pa je vse prej kot enostavna.

Bilke 23. 12. 2009 10.12

Zdrava vegetarijanska božična pojedina

Prihaja božič, praznik, ki ga praznuje na miljone ljudi po vsem svetu. Praznično vzdušje se zrcali tudi v kulinaričnih dobrotah. Božična pojedina je lahko tudi zdrava, z nizkim glukemičnim indeksnom in lahko prebavljiva.

Bilke 17. 12. 2009 11.09

Božična štruca

Božično štruco ali sadni kruh so pekle že naše babice. Lahko ga podarite prijateljem kot darilo ali pa ga postrežete v predprazničnih dneh. Sladki in zdravi božični štruci se je težko upreti.

Zdravje 12. 11. 2009 13.25

Mandarine preženejo prehlad

Pet mandarin na dan vam zagotovo prežene prehlad, saj vsebujejo veliko vitamina C. Ker imajo nizek glikemični indeks so kljub veliki količini sladkorjev primerna tudi za sladkorne bolnike.

Bilke 12. 11. 2009 13.32

Kako pripraviti zeljnico za krepitev imunskega sistema?

Zelje je že v rimskem cesarstvu in stari Grčiji veljalo za zdravilo. Pri arheološkem izkopavanju starorimskih skladišč za hrano so odkrili številne škatle in sode, ki brez dvoma kažejo na veliko proizvodnjo kisanega zelja.

Zdravje 10. 11. 2009 10.57

Z gorčico nad novo gripo!

Ne moremo vam postreči z zdravilom, ki vas bo obvarovalo pred gripo, v hladilniku in v shrambi pa imamo pravo omarico za prvo pomoč. Z naštetimi jedmi lahko pošteno omilite znake gripe ali skrajšate njeno trajanje.

Bilke 05. 10. 2009 11.25

Preverite, kako skrbeti za svojo kožo jeseni

Jeseni koža izgublja barvo, pogosto pa se pojavljajo tudi alergične reakcije, obarvani madeži in podobno. Prav zato je nega kože v tem letnem času še kako pomembna.

Bilke 28. 10. 2009 11.26

Buča na bučo pogača

Bliža se noč čarovnic, ko bomo z bučami, izrezljanimi tako ali drugače, odganjali zle duhove. No, na ta dan pa si lahko privoščite tudi kakšno zdravo jed iz buč.

Recepti 30. 10. 2009 09.02

Poskusite okusen jesenski kaki

V teh jesenskih dneh izkoristite kaki in si iz njega pripravite kakšno slastno jed. Poskusite lahko s kakijevim pecivom, okusno peno ali pa si na zalogo naredite kar kakijevo marmelado. S čimerkoli se boste že pocrkljali, naj vam dobro tekne!

Recepti 23. 10. 2009 15.46

Naj v kuhinji zadiši po kostanju ...

Kostanj je nekoč veljal za zelo pomembno jed, saj ima bogato hranljivo vrednost. Danes večinoma obožujemo pečen ali kuhan kostanj.

Zdravje 16. 10. 2009 13.03

Ni vseeno, kaj daste v usta!

Ob svetovnem dnevu hrane je že prav, da se vprašamo, kakšno hrano jemo. Že dolgo je namreč znano, da je tudi od hrane odvisno, kako hitro bomo ozdraveli. Vedno več pa jih verjame, da je prav nezdrava hrana vzrok številnim boleznim, tudi raku.

Lepota 27. 08. 2009 19.30

10 najboljših diet

Se trudite, da bi shujšali? Preverite deset diet, ki so se izkazale za najbolj učinkovite. Med njimi boste zagotovo našli tudi takšno, ki ustreza vam.

Pediatrija 02. 10. 2009 12.00

VIDEO: Masaža dojenčka

Masaža dojenčka je najstarejša in najbolj naravna oblika zdravljenja, s katero so v svoji zgodovini ljudje novorojenčke ohranjali pri življenju.

Pediatrija 12. 09. 2009 13.00

Kaj potrebujete za novorojenčka?

Nosečnice, ki prvič pričakujejo otroka imajo lahko s pripravami na prihod novega družinskega člana, kar nekaj težav.

Recepti 02. 10. 2009 09.15

Sladke in okusne fige

Fige lahko uživate surove, suhe, v sladici, veljajo pa tudi za priljubljeno gurmansko jed. Iz njih tako lahko pripravite posebno hladno omako s pršutom, se posladkate s figovimi kroglicami ali pa naredite marmelado iz fig.

Pediatrija 16. 01. 2009 09.07

Vadba v vodi za nosečnice

S fizioterapevtko Andreo Basković Juričan smo se pogovarjali o prednostih vodne vadbe in o tem, na kaj morajo biti pozorne nosečnice, ko se odpravijo v bazen ali v morje.

Pediatrija 22. 01. 2009 12.16

Dojenje koristi otroku in mamici

Slovenija je po številu doječih mater v samem vrhu. Doji kar 95 odstotkov mamic, zasluge za to pa gredo tudi strokovnim delavcem v porodnišnici.

Recepti 25. 09. 2009 11.00

Zakaj ne bi tokrat slivovih?

Govorimo o slivovih cmokih. Privoščite si jih ali pa kakšno drugo jed iz sliv. Slive so namreč vsestranski in zdrav sadež, ki jih lahko uporabite za pripravo različnih jedi.

Recepti 17. 09. 2009 11.00

Privoščite si robide!

Če vam surove robide ne dišijo, si lahko iz njih pripravite tudi različne jedi ali okusno marmelado. Zakaj ne bi za spremembo poskusili hladne ribezove juhe z robidami.

Recepti 17. 07. 2009 08.50

Hladne ali tople?

Kumare lahko uživate surove ali pa jih skuhate. V obeh primerih so osvežilne in zelo zdrave. So nizkokalorične in hitro prebavljive. V teh vročih dneh si jih privoščite v izobilju!

Recepti 09. 07. 2009 10.07

Poletne dobrote iz breskev

Če si želite privoščiti osvežilno jed, potem so breskve v kombinaciji s sladoledom ali jogurtom prava stvar. Slasten okus breskev bo tako prišel bolj do izraza.

Recepti 01. 07. 2009 13.47

Privoščite si korenčkov dan!

Uporabnost korenja je res neskončna. Uživate ga lahko za zajtrk, kosilo, večerjo ali ga grizljate za malico. Iz njega lahko pripravite sok, zelenjavno kašo, ga dušite ali uporabite za sladico.

Recepti 25. 06. 2009 16.10

Ognjič v kuhinji ali toaletni torbici

Ognjič je vsestransko zdravilo. Lahko ga uporabljate za nego kože, čiščenje organizma ali v kulinariki. Zaradi pestrosti uporabe vam zato tokrat ponujamo malce drugačne recepte.

ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 996