Vizita.si

sol

Zdravi z 28. 10. 2010 12.51

Aromatična postrv

Imate radi ribe, pa nimate več idej, na kakšen način bi jih pripravili? Tukaj je recept za okusne aromatične postrvi, polnjene z nadevom iz kumar, limoninega soka in koprca – dišeče začimbne rastline, ki izvira iz osrednje Azije.

Zdravi z 15. 10. 2010 08.18

Piščančje meso erevan

Priprava je povsem preprosta. Piščančje meso začinite z gruzijsko mešanico začimb, potem nanj položite sir in ga zvijte ter popecite. Zraven posrežite riž z rozinami.

Zdravi z 29. 09. 2010 08.39

Rižota 'na belo'

Rižota 'na belo' je okusna kombinacija riža in raznovrstne zelenjave ter stročnic. S takšnim obrokom organizmu zagotovimo veliko vitaminov in mineralov.

Zdravi z 20. 09. 2010 11.06

Gruzijska bedrca

Tokrat vam predstavljamo recept za piščančja bedrca v jogurtovo-medeni omaki z veliko raznolike zelenjave, začinjeno z začimbo hmeli suneli. Takšen obrok ima maščobe v sprejemljivih vrednostih, poleg tega je bogat tudi z vlakninami.

Holesterol 13. 04. 2010 09.58

Čemaž proti holesterolu

Čemaž so poznali že stari Rimljani. Raste od marca do junija in cvete v aprilu in maju v gosto poraslih preprogah. Mladi listi so sveže zeleni in svetli, zraste od 25–30 centimetrov visoko. Lahko ga gojite, a čebulice posadite v vlažna tla pod drevesi in grmovjem.

Zdravi z 01. 05. 2010 12.11

Eksotične bučke

Bučke so izredno primerne za prehrano bolnikov, ker so nizkokalorične, lahko prebavljive in nevtralnega okusa. Predstavljamo vam recept za štiri osebe.

Zdravi z 08. 09. 2010 14.22

Sardine z gorčico

Imate radi ribe, vendar ste se jih nekoliko naveličali, ker jih pripravljate na vedno enak način? Potem vas bo morda razveselil tale recept za namaz iz sardin in gorčice.

Zdravi z 03. 09. 2010 15.38

Teletina po mediteransko

Ker se poletje počasi končuje, jesen pa nezadržno bliža, se lahko v tople poletne dni vrnete s hrano, pripravljeno po mediteransko. Tokrat vam prestavljamo recept za mediteransko teletino.

Zdravi z 01. 08. 2010 08.36

Rapsodija

Če želite sebi in svojim bližnjim pripraviti zdravo večerjo, potem je rapsodija prava izbira. Njene glavne sestavine so namreč piščančje meso, ki ima veliko beljakovin in malo slabih maščob, ter zelenjava, ki je bogata s številnimi vitamini in minerali.

Novice 27. 08. 2010 10.07

V solati več soli kot v hamburgerju?

Ameriška raziskava 270 že pripravljenih solat, ki jih prodajajo v trgovinah, je pokazala, da nekatere od njih vsebujejo celo več soli kot hamburgerji. Najbolj slana solata je vsebovala kar 3,51 grama soli. Odraslim ljudem sicer zadostuje že slab gram in pol soli dnevno, za otroke pa je ta vrednost še nižja.

Zdravi z 20. 08. 2010 14.47

Grška solata

Grška solata je tipični primer obroka iz sončnega Sredozemlja. Ta solata nam nudi bogastvo okusov in barv, ki našemu organizmu podari veliko antioksidantov, zaveznikov v boju s prostimi radikali.

Zdravi z 13. 08. 2010 13.05

Dvobarvna kremna juha

Odlično uravnotežen obrok, z uravnoteženim razmerjem maščob, ogljikovih hidratov in beljakovin, majhno vsebnostjo holesterola in natrija ter precejšnjo količino dietnih vlaknin. Zaradi navedenih lastnosti lahko v tej kremni juhi uživajo prav vsi.

Zdravi z 10. 08. 2010 15.20

Pilav z jagnjetino

Mlada jagnjetina predstavlja odličen vir beljakovin, saj vsebuje vse esencialne aminokisline, ki jih človekov organizem ne more sintetizirati, so pa nujno potrebne za sintezo beljakovin.

Bilke 10. 08. 2010 09.32

Zdravljenje s pomočjo kristalov

Kristaloterapija je zdravljenje s pomočjo kristalov, ki energetsko očistijo telo in ga na ta način tudi zdravijo. Energoterapevti jih tako uporabljajo za zdravljenje različnih bolezni, lahko pa so namenjeni tudi le za izboljšanje počutja.

Zdravi z 26. 07. 2010 14.12

Skuša na običajen način

V poletnem času se na našem jedilniku pogosto znajdejo morske ali sladkovodne ribe. Tokrat vam predstavljamo, kako na povsem preprost način pripraviti slastne in okusne skuše. Tukaj je recept za šest oseb.

Zdravi z 19. 07. 2010 15.24

Tunina z zelenjavo

Če si želite zdravega in hkrati hranljivega zajtrka, si pripravite tunino v zelenjavi. Zraven pa spijte še pomarančni ali grenivkin sok. Tukaj je recept za štiri osebe.

Zdravi z 15. 07. 2010 14.24

Ararat

Če želite svoje bližnje presenetiti z nekoliko drugačno večerjo, poskusite pripraviti ararat. Predstavljamo vam recept za štiri osebe.

Bilke 15. 07. 2010 13.28

Por – naravni antibiotik

Por ima pikantno trpko aromo, ki rahlo spominja na čebulo. Poznamo spomladanske, poletne, jesenske in zimske sorte pora. Prvi dve imata daljše steblo, listi so svetlo zelene barve. Jesenski in zimski por imata krajše steblo in temnozelene liste.

Zdravi z 08. 07. 2010 09.35

Jonagold piščančje meso

Svoje bližnje lahko za kosilo presenetite z nekoliko drugače pripravljenim piščančjim mesom, kateremu za bolj svež in nenavaden okus dodate jabolka in cimet. Predstavljamo vam recept za štiri osebe.

Lepota 03. 07. 2010 20.24

VIDEO: Kako Lucija Gubenšek skrbi za lase?

V vročih poletnih dneh, ko veliko časa preživljamo na soncu, v morju ali bazenu, si lahko uničimo lase. Zato si jih moramo primerno zaščititi in pravilno negovati. Tega se zaveda tudi manekenka in voditeljica Lucija Gubenšek.

Lepota 28. 06. 2010 09.35

Zaščitite lase pred soncem in soljo

Sonce, sol in klor močno poškodujejo lase, posledica vseh teh dejavnikov pa so krhki in lomljivi lasje bez sijaja. Kako lahko lase najbolje pripravite na poletje, kako jih lahko zaščitite in kaj lahko zanje storite že sedaj?

Zdravi z 28. 06. 2010 11.05

Musaka s cvetačo

Za kosilo si lahko privoščite musako s cvetačo, vendar pa pazite, da bodo maščobe v mejah priporočene vrednosti. Predstavljamo vam recept za 6 ljudi.

Lepota 16. 06. 2010 10.44

Svetlolaske, pazite se klorirane vode

Lasje so izjemno pomemben del naše zunanjosti, saj so prva stvar, ki jo na človeku opazimo. Prav zato ni nenavadno, da o laseh krožijo tudi številni miti. Za vas smo preverili, koliko je resnice v njih.

Zdravi z 15. 06. 2010 11.20

Jogurtova solata

Zajtrk je eden najpomembnejših obrokov dneva, zato ga nikar ne izpustite. Še posebej priporočljivo pa je, da dan pričnete z zelenjavo. Predstavljamo vam zdrav obrok za štiri osebe.

Bilke 15. 06. 2010 11.08

Z medom nad herpes

Ali veste, da lahko glivice preprečite tako, da si noge redno namakate v slani vodi? Da lahko nohtom sijaj in naravno barvo povrnete z limono? Da lahko z medom pozdravite herpes?

Lepota 15. 06. 2010 08.51

Opravite z nadležnimi vraščenimi dlakami

Ste se ravno znebili nadležnih dlak, ko vam je že začela preglavice delati pordela in razdražena koža? Da, vraščene dlake res niso prijetna zadeva. Preverite, kako se jih lahko znebite in kako preprečite njihov ponovni nastanek!

Zdravi z 10. 06. 2010 13.30

Jajčevci z orehi in granatnimi jabolki

Večerja iz jajčevcev z orehi in gratiniranimi jabolki je odličen vir dietnih vlaknin. Čeprav ima večjo vsebnost maščob, pa ne vsebuje holesterola. Predstavljamo vam recept za 4 osebe.

Bilke 07. 06. 2010 16.17

S sadjem do lepšega videza

Ljudje vse pogosteje uporabljajo naravno kozmetiko, ki ne vsebuje konzervansov, barvil, dišav in drugih dodatkov. Zato so doma pripravljene maske in pilingi vedno bolj cenjeni.

Zdravi z 06. 05. 2010 15.36

Čemaž v jedeh

Čemaž postaja vse bolj priljubljena rastlina, ki jo lahko nabiramo v naravi in ima veliko zdravilnih učinkov. Poleg dobro poznane čemaževe juhe vam predstvljamo še nekaj slastnih čemaževih receptov.

Bilke 16. 04. 2010 13.37

Prečistite sečila z divjimi šparglji

Začela se je sezona nabiranja divjih špargljev. Divji špargelj, po domače "šparoga", je značilna sredozemska rastlina. Ti v Sloveniji rastejo predvsem ob obali in v slovenski Istri, najdemo pa jih tudi na Krasu ter v Vipavski dolini.

ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 996