Vizita.si

sol

Zdravi z 06. 04. 2010 09.20

Osličevi fileji v medu z zelenjavo

Kosilo za 4 osebe

Zdravi z 23. 03. 2010 09.57

Peresniki v solati s piščančjim mesom

Večerja za 4 osebe

Zdravi z 18. 03. 2010 15.24

Burito z govedino

Predstavljamo vam zdrav obrok za 4 osebe.

Zdravi z 08. 03. 2010 12.51

Piščančje meso v rdeči omaki

Imate holesterol? Brez slabe vesti si lahko privoščite piščančje meso v rdeči omaki. Predstavljamo vam recept za štiri osebe.

Zdravi z 04. 03. 2010 10.36

Som na mlinarski način

Jedi iz rib varujejo vaše srce in ožilje, saj so bogate z omega-3 maščobnimi kislinami. Te zmanjšujejo krvni pritisk, nastanek arterijskih oblog in raven holesterola. Predstavljamo vam kosilo za štiri osebe.

Zdravi z 19. 02. 2010 15.37

Melancani na sicilijanski način

Zajtrkuj kot kralj, večerjaj kot berač, pravi stari pregovor. Zato si za večerjo privoščite lahek in raznovrsten obrok. Predstavljamo vam recept za 4 osebe.

Zdravi z 15. 02. 2010 14.42

Puranje ruladice v limonini omaki

Piščančje in puranje meso brez kože vsebuje manj nasičenih maščob kot rdeče meso, zato je bolj zdravo. Predstavljamo vam zdrav recept kosila za 4 osebe.

Zdravje 15. 02. 2010 09.07

Preslana hrana lahko resno ogrozi vaše zdravje!

Ko med pripravo okusnega in zdravega obroka hrano preveč solimo, skorajda izničimo vse zdravilne učinke takšnega obroka. Poleg tega lahko dolgotrajno uživanje veliko preslane hrane vodi v možgansko kap, bolezni srca in ožilja ter celo želodčnega raka.

Bilke 27. 01. 2010 14.15

Vitamini brez mineralov v telesu ne delujejo

Vitamini brez mineralov v telesu ne morejo delovati, poleg tega pa jih telo brez mineralov ne more niti sprejeti. Vitamine telo lahko tvori samo, medtem, ko ne more tvoriti mineralov.

Lepota 21. 01. 2010 10.58

S štirimi živili do mladostnega videza

Je že res, da lahko z dobrimi kremami, z dovolj popite vode in rednim gibanjem ohranimo mladosten videz . Izbrskali pa smo, da lahko s štirimi jedmi, ki niso slabega okusa, ohranimo sijoč in svež videz kože.

Recepti 31. 12. 2009 08.58

Pripravite okusno ohrovtovo musako!

Ohrovt ima zelo nizko hranilno vrednost, zato ga lahko v teh prazničnih dneh uporabimo kot dodatek k drugim, bolj kaloričnim jedem. Iz njega lahko pripravimo marsikaj – solato, juho, rulado, musako ...

Bilke 31. 12. 2009 08.30

Silvestrska pojedina po receptu Saše Lendero

Novopečena mamica Saša, ki je v preteklih letih za silvestrovo običajno nastopala, bo letošnjo najdaljšo noč preživela v krogu družine. Pripravila bo slastno pojedino in recept zanjo je zaupala tudi nam.

Bilke 23. 12. 2009 10.12

Zdrava vegetarijanska božična pojedina

Prihaja božič, praznik, ki ga praznuje na miljone ljudi po vsem svetu. Praznično vzdušje se zrcali tudi v kulinaričnih dobrotah. Božična pojedina je lahko tudi zdrava, z nizkim glukemičnim indeksnom in lahko prebavljiva.

Bilke 17. 12. 2009 11.09

Božična štruca

Božično štruco ali sadni kruh so pekle že naše babice. Lahko ga podarite prijateljem kot darilo ali pa ga postrežete v predprazničnih dneh. Sladki in zdravi božični štruci se je težko upreti.

Zdravje 30. 11. 2009 09.04

Banana za srce in ožilje

Banane vsebujejo veliko kalija in malo natrija. Natrij sicer telo nujno potrebuje, a večina ljudi ga zaužije preveč. Natrijev klorid je namreč sol, brez katere v gospodinjstvu ne gre. Posledice so povišan krvni tlak ter z njim povezane srčno-žilne bolezni.

Bolezni 26. 11. 2009 09.26

Visok krvni prtisk - "tihi ubijalec"

Arterijska hipertenzija ali visok krvni tlak je glavni dejavnik tveganja za bolezni srca, možgansko kap in ledvične bolezni. Ker nima posebnih opozorilnih znakov, jo imenujemo tudi “tihi ubijalec“.

Zdravje 10. 11. 2009 10.57

Z gorčico nad novo gripo!

Ne moremo vam postreči z zdravilom, ki vas bo obvarovalo pred gripo, v hladilniku in v shrambi pa imamo pravo omarico za prvo pomoč. Z naštetimi jedmi lahko pošteno omilite znake gripe ali skrajšate njeno trajanje.

Bilke 28. 10. 2009 11.26

Buča na bučo pogača

Bliža se noč čarovnic, ko bomo z bučami, izrezljanimi tako ali drugače, odganjali zle duhove. No, na ta dan pa si lahko privoščite tudi kakšno zdravo jed iz buč.

Recepti 23. 10. 2009 15.46

Naj v kuhinji zadiši po kostanju ...

Kostanj je nekoč veljal za zelo pomembno jed, saj ima bogato hranljivo vrednost. Danes večinoma obožujemo pečen ali kuhan kostanj.

Lepota 14. 10. 2009 15.12

Do popolne kože v vseh starostnih obdobjih

Ali veste, kakšno nego potrebuje vaša koža? V različnih starostnih obdobjih drugačno. Pomembno pa je, da ji vseskozi nudite dovolj vlaženja.

Zdravje 11. 10. 2009 22.48

8 stvari, ki jih morda niste vedeli o svojem telesu

Mislite, da dovolj poznate svoje telo? Ste vedeli, da položaj telesa vpliva na spomin, da imamo točke za mraz in vročino ter da srce vsak dan prečrpa 10.000 litrov krvi? Preverite še druge zanimivosti ...

Pediatrija 22. 09. 2009 13.00

Kako iz začaranega kroga težav z dihali – 2.del

Poleg rednega čiščenja nosu in inhaliranja lahko svojemu malčku pri premagovanju težav z zgornjimi dihalnimi potmi pomagate tudi s pravilno prehrano.

Kje vas boli? 28. 09. 2009 17.00

Z domačo lekarno nad bolečine

Glavobol je ena izmed desetih najpogostejših težav, zaradi katerih obiščemo zdravnika. Kadar gre za občasne glavobole, si lahko pomagamo tudi sami.

Recepti 02. 10. 2009 09.15

Sladke in okusne fige

Fige lahko uživate surove, suhe, v sladici, veljajo pa tudi za priljubljeno gurmansko jed. Iz njih tako lahko pripravite posebno hladno omako s pršutom, se posladkate s figovimi kroglicami ali pa naredite marmelado iz fig.

Recepti 25. 09. 2009 11.00

Zakaj ne bi tokrat slivovih?

Govorimo o slivovih cmokih. Privoščite si jih ali pa kakšno drugo jed iz sliv. Slive so namreč vsestranski in zdrav sadež, ki jih lahko uporabite za pripravo različnih jedi.

Bilke 11. 09. 2009 10.30

Buče v kulinariki in zdravilstvu

Težko najdemo zelenjavo, ki bi jo lahko pripravili na toliko različnih načinov kot buče. Lahko so v glavnih ali stranskih vlogah, v vsakdanjih in slavnostnih obedih.

Recepti 17. 07. 2009 08.50

Hladne ali tople?

Kumare lahko uživate surove ali pa jih skuhate. V obeh primerih so osvežilne in zelo zdrave. So nizkokalorične in hitro prebavljive. V teh vročih dneh si jih privoščite v izobilju!

Recepti 01. 07. 2009 13.47

Privoščite si korenčkov dan!

Uporabnost korenja je res neskončna. Uživate ga lahko za zajtrk, kosilo, večerjo ali ga grizljate za malico. Iz njega lahko pripravite sok, zelenjavno kašo, ga dušite ali uporabite za sladico.

Recepti 25. 06. 2009 16.10

Ognjič v kuhinji ali toaletni torbici

Ognjič je vsestransko zdravilo. Lahko ga uporabljate za nego kože, čiščenje organizma ali v kulinariki. Zaradi pestrosti uporabe vam zato tokrat ponujamo malce drugačne recepte.

Recepti 18. 06. 2009 17.58

Privoščite si paradižnik na mediteranski način

Zlato jabolko, rajsko jabolko, sadež iz paradiža – kljub mikavnemu imenu paradižnik ni prišel iz raja. Je pa kar nekaj časa trajalo, da si je pridobil mesto, ki mu pripada. Danes brez njega v kuhinji ne shajamo več.

ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 996